Is dit klinisch onderzoek
geschikt voor u?

Wat is het doel van een klinisch onderzoek?

Klinische onderzoeken zijn wetenschappelijke onderzoeken die dienen om de veiligheid, prestatie en/of werkzaamheid van medische producten en ingrepen te bepalen. Lees meer over het REDUCE LAP-HF II-onderzoek op www.clinicaltrials.gov.

Wat is het IASD-systeem?

Het IASD-systeem II is een niet-chirurgisch medisch hulpmiddel dat dient om de symptomen en de kwaliteit van leven te verbeteren door kortademigheid en vermoeidheid te verminderen.

Hoe wordt het IASD-systeem geplaatst?

Het IASD-systeem II wordt door een interventiecardioloog geplaatst door middel van een niet-chirurgische standaardingreep. Tijdens de ingreep wordt een katheter gebruikt om een zeer kleine opening in de hartwand tussen de linker- en rechterboezem te maken om de plaatsing van het implantaat mogelijk te maken. Het implantaat wordt vervolgens in de opening geplaatst om deze in de loop van de tijd open te houden. Dankzij het implantaat kan het bloed tussen de twee kamers, van de linkerzijde met hoge druk naar de rechterzijde met lage druk, stromen. Daardoor neemt de druk in de linkerboezem, die bijdraagt tot de symptomen van hartfalen, af.

Wie kan deelnemen?

Als u ten minste 40 jaar oud bent, chronische symptomen van hartfalen hebt en aan de onderzoekscriteria voldoet, komt u mogelijk in aanmerking voor het onderzoek.

Welk bedrijf sponsort het onderzoek?

Het klinische onderzoek wordt gesponsord door Corvia Medical, Inc., een medischehulpmiddelenbedrijf in de VS dat zich inzet voor het revolutioneren van de behandeling van hartfalen met structurele harthulpmiddelen van topkwaliteit. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf www.corviamedical.com.